Het weekend van 25 en 26 november stond voor veel Nederlandse karatescholen in het teken van de Nederlandse Kampioenschappen. De Karate-do Bond Nederland hield deze kampioenschappen deze keer in Zwolle. Bij het wedstrijdonderdeel Kata (stijlvormen) was de Tilburgse karateschool Bu Shin Kan namelijk succesvol met zelfs drie prijswinnaars.

Sinds het begin van dit seizoen traint de selectiegroep van Bu Shin Kan onder leiding van de katakampioene Samantha van Lokven en dat werpt nu al z’n vruchten af. In de categorie U14 meisjes kon Ayunda Janssen in de verliezersronde goed terugkomen en wist zij de nodige partijen met winst af te sluiten waardoor zij naar huis ging met het brons. In de categorie U14 jongens was het spannend voor Timo van Summeren. Na vier partijen winst stond hij in de finale. Helaas kwam hij in de finale net tekort waardoor hij de zilveren medaille omgehangen kreeg.

Goud

Tenslotte was er goud voor Luuk Rutten in de categorie Cadetten jongens. De 15-jarige Tilburger wist alle partijen met winst af te sluiten waardoor hij het goud omgehangen kreeg en zich daarmee Nederlands Kampioen mag noemen. Bijzonder mooi voor Luuk was dat hij begin november bij de Dutch Open for Youth (Open Nederlandse Kampioenschappen) in Rotterdam ook al goud had gewonnen.

De coaches Bianca Vermetten en Timo Maas kunnen op een mooi NK terugkijken en samen met Samantha gaan zij zich met de hele selectiegroep voorbereiden op internationale wedstrijden.