Zorgtuin en -keuken Moergoed in Udenhout opent een extra dag. Hier werkt een kleine groep jongvolwassenen met een hulpvraag. Begeleider Nanda Wassink: “Omdat enkele mensen het hier zo naar hun zin hebben werken wij vanaf december vier dagen. Er is dan ook plek voor nieuwe deelnemers.”
Het is herfst in de tuin. Er klinken stemmen. “Hoe gaat het? Zag jij die kikker ook?” Deelnemers van de dagbesteding zijn aan het oogsten voor de winkel. Dit is een vaste gewoonte om de dag te beginnen.
Moergoed werkt samen met pluktuin Sprankenhof. Sinds dit najaar draagt Sprankenhof het biodynamische keurmerk, waarbij werken met aandacht voor de natuur en de seizoenen centraal staat. Nanda: “Iedereen draagt op zijn eigen manier bij. Wij zijn verbonden door onze liefde voor de natuur en onze behoefte aan een rustige, groene omgeving.”
De oogst uit de tuin wordt verwerkt in de zorgkeuken. Nanda: “Van fruit maken we jam en siroop. En we bakken taart voor het terras. De keuken kent geen tijdsdruk van binnenkomende bestellingen.”
Informatieochtenden
Op 16 en 21 november zijn er info ochtenden voor iedereen die geïnteresseerd is in de dagbesteding bij Moergoed. Beide dagen is de inloop vanaf 11.00 uur. Om 11.30 geeft Nanda een rondleiding door de tuin en keuken.
Meer info: www.moergoed.nl