Geen spreker dit keer, maar een heuse documentaire op 20 maart bij Heemkundekring Tilborch. Een familieverhaal over een katholiek Tilburgs gezin, dat tevens een tijdsbeeld schetst uit de periode 1930-1965. De kermis, de vele Tilburgse uitspanningen, maar ook de oorlog zullen voorbij komen.

De familie Van de Wouw woonde in de Fabriekstraat. Opa Harrie werkt bij schoenfabriek De Bulldog, maar koopt later de grond van deze fabriek aan. Hier vestigt hij een meubel- en timmerfabriek: Woutil is geboren. Harrie produceert onder andere de befaamde Rietveld-stoel en betimmert het Rietveldhuis. Saillant detail: de kleinzoon van Gerrit Rietveld importeert vanuit het voormalige Woutil-gebouw, tegenwoordig Oosterse meubels.

Plotwending

Harrie groeit uit tot een markante Tilburgse verschijning. Zijn oudste kleinzoon - Harrie Bax - besluit om een documentaire over zijn familie te maken. Aanvankelijk wil hij dit samen doen met zijn neef, de bekende cameraman Stan Storimans. Doordat deze bij een bomaanslag in Georgië om het leven komt, schakelt hij zijn nicht en sportpsychologe Afke van de Wouw in om de interviews te verzorgen. De documentaire kent een mooie plotwending: een familiekwestie rondom een erfenis wordt tijdens de première bijgelegd.

Boeing

Harrie Bax richt na een carrière als sport-, judo- en skileraar in 1986 zijn eigen filmbedrijf ‘Selected View’ op. Als lid van de Nederlandse kanoselectie filmt hij tijdens een trainingskamp voor de Olympische Spelen van Atlanta techniektrainingen en raakt gefascineerd door het vak. Later werkt hij voor multinationals als Philip Morris en Boeing. In Nederland zijn Grolsch, Bavaria en Iglo bekende namen. Ook maakte hij documentaires over de kanohistorie en gitarist Tommy Emmanuel.

Locatie: Regionaal Archief Tilburg (Kazernehof 75). Aanvang: 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur), einde: circa 22.00 uur. Niet-leden betalen € 5 entree (inclusief koffie of thee) en dienen zich aan te melden via: www.heemkundekringtilburg.nl